Restauracja

Łączymy tradycję i nowoczesność. W naszym menu znajdziecie klasyczne dania kuchni polskiej, jak i takie, które zaskoczą Was swoim smakiem i prezentacją.

W kuchni liczy się dla nas jakość – bazujemy na regionalnych produktach oraz tych naszego własnego wyrobu. Kucharze przyrządzają każde danie z największą starannością, tak aby zadowoliły podniebienia najbardziej wymagających gości. Wierzymy, że dzięki szerokiemu wyborowi dań i deserów, każdy z Was znajdzie u nas coś dla siebie.

Menu
    • Zupy

    • Krem z Grzybów

      15 zł

      z grzankami ziołowymi

    • Rosół

      10 zł

      z makaronem, marchewką i zieloną pietruszką

    • Żurek

      15 zł

      a wędzonce i naszym zakwasie, ze swojską kiełbasą i jajkiem, podawany ze świeżym pieczywem

    • Przekąski Ciepłe

    • Grzanka z pieczonym rostbefem

      19 zł

      z musem chrzanowym, rukolą i piklami

    • Placuszki ziemniaczane rosti

      19 zł

      z wędzonym łososiem, twarożkiem ziołowym i koperkiem

    • Warzywa grillowane

      17 zł

      z sosem miodowo – balsamicznym i prażonym słonecznikiem

    • Dania Główne

    • Tradycyjne roladki wołowe

      36 zł

      z kluskami śląskimi, sosem i czerwoną kapustą z boczkiem

    • Polędwiczka wieprzowa

      37 zł

      na plackach ziemniaczanych rosti, z sosem ziołowym i sałatką vinegrette

    • Grillowany filet z kurczaka

      29 zł

      marynowany w kolorowym pieprzu, z gotowanymi ziemniakami i sałatką vinegrette

    • Żeberka w sosie pieczeniowym na miodzie

      34 zł

      z pieczonymi ziemniakami i warzywami z grilla

    • Pół pieczonej kaczki

      45 zł

      z kluskami śląskimi, sosem jabłkowo-rozmarynowym i buraczkami

    • Pieczeń z Dzika

      41

      w sosie grzybowym, z kremową kaszą pęczak i buraczkami

    • Grillowana cielęcina

      42 zł

      w sosie pieprzowo-maślanym, na pappardelle marchewkowo-cukiniowym

    • Filet z Sandacza

      48 zł

      z puree kalafiorowym, sosem z pieczonej papryki i brokułami

    • Dorsz w sosie porowym

      37 zł

      na puree z zielonego groszku z miętą, podawane z bukietem warzyw z masełkiem

    • Camembert panierowany

      31 zł

      z frytkami, sosem żurawinowym i sałatką vinegrette

    • Kotlet schabowy

      31 zł

      z ziemniakami z wody i kapustą na ciepło z koperkiem

    • Golonka pieczona

      39 zł

      z kapustą zasmażaną i pieczonymi ziemniaczkami z ziołami

    • Placki ziemniaczane z duszoną wołowiną

      32 zł

      z warzywami i kwaśną śmietaną, podawane z surówką z białej kapusty

    • Pierogi ruskie

      15 zł

      ze złocistą cebulką i śmietaną

    • Pierogi z mięsem

      18 zł

      z okrasą z boczku i cebulki

    • Nasza Specjalność

      Steki podawane na gorącym kamieniu

    • Steki podawane na gorącym kamieniu:

    • Stek z polędwicy wołowej

      69 zł
    • Rostbef

      51 zł
    • Antrykot

      46 zł
    • Dodatki do wyboru:

      -frytki, pieczone ziemniaki z przyprawami lub puree ziemniaczane

      Oraz

      -warzywa z grilla lub surówka z białej kapusty

      Każdy podawany z trzema domowymi sosami.

    • Przekąski Zimne

    • Carpaccio z pieczonego buraka

      18 zł

      z kozim serem, roszponką i dresingiem malinowo-balsamicznym

    • Tatar wołowy

      26 zł

      z żółtkiem, ogórkiem kiszonym, cebulką i piklowanymi grzybkami, podawany ze świeżym pieczywem

    • Burgery

    • Burger klasyczny

      27 zł

      sałata, ser chedar, soczysta wołowina, biały sos, pomidor, ogórek konserwowy, cebula

    • Burger Vege

      29 zł

      maślana bułka naszego wypieku, grillowana cukinia, ser halloumi, sos z pieczonej papryki, sos tymiankowy, rukola, pomidor, cebula

    • Burger BBQ

      29 zł

      soczysta wołowina, bekon, sos BBQ, ser chedar, pomidor, czerwona cebula, sałata

    • Burger Szefa

      34 zł

      maślana bułka naszego wypieku, soczysta wołowina (100 % antrykot), chrupiący bekon, sos tymiankowy, ser wędzony panierowany, sos żurawinowy, rukola, czerwona cebula

    • Dodatek:

      Wszystkie burgery podajemy z frytkami stekowymi.

    • Sałatki

    • Sałatka cezar

      27 zł

      mix sałat, kurczak, świeże warzywa, sos cezar, chrupiący bekon, grzanki ziołowe

    • Sałatka z kozim serem

      29 zł

      młody szpinak, kozi ser, świeże owoce, słonecznik prażony, vinegrette z czarnego bzu, grzanki ziołowe

    • Sałatka z kurczakiem i orzechami

      27 zł

      mix sałat, grillowany kurczak, karmelizowana gruszka, orzechy włoskie, żurawina suszona, grzanki ziołowe, sos miodowo - orzechowy

    • Dla Dzieci

    • Cheesburger

      16 zł

      z frytkami

    • Filecik z kurczaka

      18 zł

      z ziemniaczkami z wody i surówką z marchewki

    • Frytki

      9 zł
    • Nuggetsy z kurczaka

      18 zł

      z frytkami i ketchupem

    • Pierogi z serem

      13 zł

      na słodko

    • Zupa pomidorowa

      7 zł

      z makaronem

    • Desery

    • Szarlotka na ciepło

      14 zł

      z gałką lodów waniliowych i bitą śmietaną

    • Lody z czekoladą i advocatem

      15 zł
    • Torcik orzechowo-makowy

      12 zł
    • Domowy Sernik

      13 zł

      z gorącym sosem malinowym i bitą śmietaną

    • Crème brulee

      14 zł

      z karmelizowaną pomarańczą

    • Kawa mrożona

      10 zł

      z gałką lodów waniliowych i bitą śmietaną

x
Pizza i Makarony
Życzymy Smacznego i Zapraszamy
Adres
Gościniec
“Pod Złotym Rogiem”
47-143 Olszowa, ul. Hodowlana 5
Godziny otwarcia
poniedziałek – nieczynne
wtorek – piątek: 14:00 – 21:00
sobota – niedziela: 12:00 – 21:00
Kontakt

tel.: 0048 512 710 345
e-mail:
kontakt@podzlotymrogiem.pl